DE HOKKELINGEN REUNIE 2017

Op 22 april 1977 werd j.v. de Hokkelingen in Nijeberkoop opgericht. 

In 1993 ging zij helaas weer ter ziele. Om de oprichting na 40 jaar te vieren was er op 22 april 2017 een reunie in café-restaurant 'Boszicht' te Nijeberkoop 

22 van de oud-leden verschenen op de reunie. 6 van hen kwamen met partner. 

Klik hier om een tekst te typen.

vlnr staand: Conny van Sijll, Jannie Stoker, Frietsje van der Veen, Wimke van der Veen, Lammie de Jong,Wiepie de Boer, Cobie Elders, Hennie Houwer, Tjibbe Veenstra, Romy Hollander, Liesbet Remeysen, Harrie Frits Houwer, Linda  Damen, Wolter Stoker, Anne de Boer, Ymkje Spoelstra, Albert Kluitenberg, Jan Kalsbeek, Wim Oppersma, Gerda Elders, Meinte Boersma, Evert Jan Hollander, Marc Casteleyn en Erwin Feyer.

vlnr gehurkt: Diana Koster, Ruurd de Vries, Mano Feyer en Herman van Rennes

 

Vanaf 15.00 uur die middag druppelden de reunisten binnen.  Twee oud-Hokkelingen die zich hadden aangemeld - Elly Kalsbeek en Jan Wouda - moesten helaas op het laatste moment verstek laten gaan.

Nadat iedereen een naamkaartje  door Gerda en Diana opgespeld had gekregen deed Ruurd een openingswoordje. Daarin de belangrijkste feiten even benoemend. 

De koffie en thee met een speciale Hokkelingen petit-fuors werd intussen genuttigd. Op een achttal wandborden konden de deelnemers zo'n 100 foto's en  knipsels bewonderen. Met name van de eerste jaren waren er nogal wat foto's. Ondertussen werden er al heel wat herinneringen opgehaald.

Een speciale Bingo, waarbij men bijzonderheden van de overige aanwezigen op een a-viertje moest 'verzamelen' zorgde dat men nog meer met elkaar in gesprek raakte. Niet alleen over die prachtige Hokkelingen-jaren, maar ook over het leven na de Hokkelingentijd. Er was zelfs een prijsje aan verbonden. Wiepie had als eerste Bingo en ging met de taart naar huis.

Op het achterterrein werd een groepsfoto gemaakt en een foto van de 6 oud-voorzitters. 

Intussen was de broodmaaltijd als lopend buffet opgesteld en konden de magen  worden gevuld. 

De verwachting van de  organisatoren  Gerda, Diana, Meinte en Ruurd was dat men na de maaltijd wel weer vlot huiswaards zou keren, maar de meesten waren blijkbaar  nog lang niet uitgepraat en pakten nog gretig een drankje. Zodoende werd er tot een uur of negen die avond nog gezellig nagetafeld in café 'Boszicht'. 

Eigenlijk was het nog net zo gezellig als 30, 40 jaar geleden.

'Diegenen die er niet bij waren hebben wel wat gemist' hoorde je dan ook zeggen in de wandelgangen.