2018  HOKKELINGEN (even) TERUG!

Op verzoek van Plaatselijk Belang Nijeberkoop werden de oude Hokkelingen nog een keer opgetrommeld om de overgang van Vereniging PB naar een stichting PB luister bij te zetten. Dit in de trend van de oudjaarsvieringen van 30 à 40 jaar geleden. Dus met kado's en met een stunt. 

Op zaterdag was PB al het dorp rond gereden met een tractor en kar. Daarop oa bovenstaande teksten.

Niet om half één 's nachts zoals destijds, maar 's middags om half drie.  Het werd een prachtige middag. 

Om 14.00 uur start de rondrit door een deel van het dorp in een veekar bij boerderij De Boschhoeve

Zes oud-hokkelingen konden zich vrij maken voor het spektakel. Vlnr: Ruurd de Vries, Marian Houwer, Wiepie de Boer, Gerda Elders, Jan Kalsbeek en Harrie-Frits Houwer.  

Bijna één derde deel van de bevolking van Nijeberkoop had zich (als vanouds) weer verzameld op het sportveld, waar de organiserende PB de boel feestelijk had versierd. Muziek, partytenten, een podium, glühwein, oliebollen enzn enz. Alles piekfijn geregeld.

Gelegenheids-voorzitter Ruurd bood  de door PB aangedragen commissies en verenigingen (deels ludieke) cadeau's uit. Oa. aan  archiefcommissie, die   de originele notulen van de Hokkelingen kreeg overhandigd.

De twee jongedames die de Sint Maartenloop organiseren kregen bijvoorbeeld oranje veiligheidshesjes. 

 

Hokkelingen   2019!

Na afloop was er nog een bijzondere oproep. Is er jeugd in Nijeberkoop die wel zin hebben in een doorstart van de Hokkelingen? Er stapten spontaan zes jongelui naar voren. Op het podium kregen de het Hokkelingenschild uitgereikt en Lisa Eijbergen  de koehoorn die Ruurd nog in bezit had. De attributen  gaan samen met de originele overall van de eerst voorzitter naar het kantinegebouw. Overigens zijn zowel oud-Hokkleingen als PB bereid om te helpen bij de start.

De fotograaf van Nieuwe Ooststellingwerver legt alles vast op de foto. 

En dan waar het vandaag allemaal om ging!

 

Stichting Plaatselijk Belang, die officieel om middernacht in die vorm  van start gaat, kwam op ludieke wijze door een papieren wand op een tractor heengereden.

 

Hokkelingen met  (de initiatiefnemers van) Stichting  PB op het podium.

vlnr  Ruurd, Harrie-Frits, Ton, Roelof André, Gerben, Hans en Wiepie